reklama

„Milí fanoušci, přátelé, kamarádi i Vy, kteří mě neznáte, ale třeba se k Vám tento příspěvek dostane! Jak asi každý víme, tak nás všechny čekají důležité dny. Dny, které by měly zajímat každého z Vás, ať už jsi mladý či starý, chudý a bohatý, nemocný nebo zdravý, zkrátka každej musí vědět, že v pátek a v sobotu se JDE k volbám, které rozhodnou ne jen o dalších 4 letech, ale o tom, co budou žít naše děti a vnoučata a jak se oni k naší volbě budou vztahovat, ať už v pondělí, nebo za rok či dvacet let. Ano, takovou důležitost ve mně vzbuzují tyto volby do poslanecké sněmovny! Začíná svůj komentář známý sportovec. .

On sám prý k volbám chodí pravidelně. „Já jsem se od svých 18ti k volbám vždycky těšil a bylo to pro mě takové vzrůšo! Letos se spíš bojím a rozhodně nejsem v klidu. Dříve jsem všechny volební lístky studoval, studoval jsem i vybrané programy, což dělám do teď, ale vnímal jsem, že volba je rozhozena mezi několik partají a soutěž je tak mnohabarevná. Letos vidím jen dvě barvy. Není to černá a bílá, ale rudá a pak jakákoliv světlá,“ tvrdí Hradílek.

„Teď si odmyslete barvy jednotlivých stran. Důležitá je ta rudá. Ta pro mě představuje volbu, která nás táhne k temným časům autoritářského režimu. Mimo Evropu, blíže východním režimům. A pod touto rudou barvou jsou schovány populisté, kteří si ze státu dělají firemní projekt, kteří zničili a ničí naše hospodářství ať už hmotné či nehmotné. Jeden člověk, který se tváří jako hnutí a koupil si veřejné mínění a zbohatl na temné historii, to je rudá barva,“ vysvětluje svůj postoj.

K rudé podle něj samozřejmě patří také KSČM. „Pak tam jsou samozřejmě komunisté, kteří se ani po takových letech neštítí své minulosti a kteří mají stále tak silnou podporu. No a pak je několik uskupení, která postavila svou popularitu na nenávisti vůči EU. Cestuji hodně a vím, že jako samostatná země v srdci Evropy nikdy nedokážeme to, co s pomocí okolních států,“ myslí si sportovec.

Pokouší se také vyvrátit některé argumenty protievropských stran. „Ten Diktát EU, co je tak kritizován, co vlastně znamená? Jak nás významně ovlivňuje? Ti, co EU kritizují, zkusili jste se někdy starat ne jenom o sebe? Třeba o sousedův pozemek, když byl na dovolené? Zkusili jste se někdy veřejně angažovat, aby váš veřejný prostor byl krásnější? Pokud ano, tak víte, že společnost vyžaduje určitou sebereflexi a hlavně spolupráci! Pro mne je „diktát Evropy“ jen populistické heslo, které nevede nikam jinam než k manipulaci těch, co mají pocit, že je lepší se nechat ovládat a vést. Chci žít v Evropě a jsem svobodný a chci mít prostor k vlastní tvůrčí schopnosti!“ vzkazuje odpůrcům Bruselu Hradílek.

Apeluje proto na občany, aby k urnám přišli. „A proto Vás prosím volte tak, aby Váš hlas byl co nejsvětlejší, aby byl takový, který nám dá možnost sledovat naše fungování v demokratickém světě, abychom mohli čerpat z nezávislých sdělovacích prostředků, abychom měli spravedlnost a nezávislou soudní moc. A hlavně, mějte se rádi a volte rozumem!“ dodává sportovec.