Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TOP 09 si zoufá a je v koncích? Kampaň strany znechutila politiky, Kalousek prý neudržel nervy na uzdě

Volební sjezd TOP 09 (29. 11. 2015)
Volební sjezd TOP 09 (29. 11. 2015)
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha – S tím, jak kampaň finišuje, některé strany sáhly k drsnějším metodám. Pobouření vyvolala především TOP 09 a její šéf Miroslav Kalousek, na kterého se zlobí ODS i ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

ODS poukazuje na to, že před týdnem Kalousek zaútočil na předsedu strany Petra Fialu na základě vymyšleného titulku. „Dnes TOP 09 pokračuje nehorázným rádoby vtipným útokem v podobě zaplaceného inzerátu na úvodní straně pražského deníku Metro, který jde za veškeré hranice slušné a korektní volební kampaně,“ tvrdí strana.

Dnešní Metro a náhled do budoucnosti... #top09 @TOP09cz pic.twitter.com/ExAFop0AKl

— Jiří Krůta (@JiriKruta) 17. října 2017

TOP 09 totiž v závěru kampaně vsadila na fiktivní zprávy o soupeřích Lidé se tak mohli dočíst, že Václav Klaus mladší z ODS jako místopředseda Sněmovny inicioval hlasování o odchodu z EU nebo že prezident Miloš Zeman udělil milost Andreji Babišovi z ANO. Další titulke pak hlásá: „Koaliční jednání ANO a Pirátů skončila úspěšně“.

„Zatímco ODS chce pracovat na sjednocení všech pravicově smýšlejících, tak pan Kalousek opět neudržel nervy na uzdě a ze strachu o svůj volební výsledek předvedl, že je bezskrupulózní, všehoschopný manipulátor, který svými kroky dlouhodobě poškozuje a rozkládá celou českou pravici,“ říká 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

ODS připomíná, že dle ní se musí EU změnit a reformovat, ale zároveň nevidí jinou alternativu pro členství v EU. „Už jen čekám, jak Kalousek po volbách klidně ‚uhne‘ ze svého sloganu ‚neuhneme‘ a zachová se podobně jako v roce 2006, kdy chtěl vytvořit první vládu od roku 1989 tolerovanou komunisty. Apeluji na všechny pravicové voliče, ať volí ODS,“ dodala Udženija.

Ministru zemědělství Marianu Jurečkovi (KDU-ČSL) se pak nelíbí, jak TOP 09 informuje o biopalivech. Inzerát TOP 09 poukazuje na to, proč máme žlutou republiku. „Zoufalí lidé dělají zoufalé činy: TOP 09 se opět vrací k opakovaně vyvrácené lži. zatímco před 2 lety Miroslav Kalousek varoval před miliardami pro Agrofert kvůli biopalivům, dnes je situace taková, jakou jsme předpokládali. za loňský rok činí nevybraná spotřební daň (tedy žádná dotace) přesně 38,5 mil. Kč. za rok 2015 byla ještě přes 2 mld. Kč. A pro jistotu dodávám, že žádnou dotaci na biopaliva nevyplácíme!“ vzkazuje.

„Reklama TOPky, od konzervativní politické strany bych čekal seriózní argumenty,

Témata:  TOP 09 ODS Aleksandra Udženija Marian Jurečka Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy