Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jana Nečasová doplatila daně za luxusní dárky, tvrdí její advokát

Jana Nečasová a Petr Nečas u Obvodního soudu pro Prahu 1
Jana Nečasová a Petr Nečas u Obvodního soudu pro Prahu 1
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Někdejší šéfka kabinetu premiéra Petra Nečase Jana Nečasová (dříve Nagyová) doplatila daně z luxusních darů, kvůli kterým čelí žalobě. České televizi (ČT) to řekl advokát Nečasové Eduard Bruna. 

Cenu dárků, mimo jiné luxusních kabelek či kožichů, policie vyčíslila na více než deset milionů korun. Zkrácená daň podle žalobců činí 736.000 korun.

Nečasová už podle svého advokáta dlužnou částku uhradila. „Teď budeme řešit otázku, jestli ten rozsah a ta daňová povinnost nastala v tom rozsahu a objemu, o kterém hovoří obžaloba," řekl ČT Bruna.

Kvůli krácení daně byla Nečasová obžalována loni v červenci. Původně ji vyšetřovatelé chtěli kvůli darům obvinit z korupce, neměli pro to ale dostatek důkazů.

Kromě krácení daně čelí někdejší vysoká státní úřednice Nečasová obžalobě také v kauze tzv. trafik pro poslance ODS, kvůli údajnému zneužití Vojenského zpravodajství a údajného vyzrazení utajované zprávy BIS.

Témata:  Jana Nagyová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy