Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf STAN Gazdík volil na Slovácku. Jsmeskromní, stačí nám 6 nebo 7 procent, říká

Gazdík, Petr
Gazdík, Petr
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Suchá Loz (Uherskohradišťsko) - Předseda hnutí STAN a místopředseda Poslanecké sněmovny Petr Gazdík, který je lídrem Starostů ve Zlínském kraji, odevzdal svůj hlas ve sněmovních volbách ve své domovské obci Suchá Loz.

Na kandidátce využil všechny čtyři preferenční hlasy. Neúspěch STAN si nepřipouští, očekává zisk mezi šesti až sedmi procenty hlasů.

"Jsme skromní, s tímto ziskem budeme spokojení. Jsem optimista," řekl ČTK Gazdík. Starosty podle něj do Sněmovny dostanou především voliči z Prahy a Středočeského, Zlínského, Olomouckého, Libereckého a Karlovarského kraje.

Neúspěch ve volbách si Gazdík nepřipouští. "Jeden významný umělec mi říkal, že máme sprint jak Usain Bolt. Skutečně v posledním týdnu zažíváme masivní příliv velmi významných voličů, kteří nás na sociálních sítích i osobně atakují a říkají, že budou volit Starosty. Určitě je to pan Svěrák, pan Uhlíř, David Vávra, David Koller a mnoho dalších," uvedl Gazdík.

Dnes se jako krajský radní zastavil na zlínském krajském úřadě, v nejbližších hodinách očekává doma v Suché Lozi návštěvu kamarádů z Prahy. "Půjdeme na vycházku, budu s rodinou. Zítra (v sobotu) odjedu jako celostátní předseda na vyhlášení výsledků do Prahy, kde budeme v napětí čekat, jak to dopadne," řekl Gazdík.

Původně měli Starostové kandidovat ve volební koalici s lidovci, od ní ale KDU-ČSL ustoupila kvůli obavám, že se nepodaří překročit desetiprocentní hranici nutnou pro vstup koalice do Sněmovny. Starostové následně odmítli návrh KDU-ČSL, aby i tak zůstali na lidoveckých kandidátkách. Do voleb jde tedy hnutí STAN samostatně. Ještě na společné kandidátce přitom Gazdík plnil roli lídra v Praze.

Témata:  Petr Gazdík Starostové a nezávislí volby

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy