Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zahraniční novináři zpovídali Okamuru: Co vám vadí? Migranty v Česku nemáte

Tomio Okamura hlasuje ve volbách do Sněmovny
Tomio Okamura hlasuje ve volbách do Sněmovny
Foto: Jakub Hněvkovský / INCORP images

Praha - Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura hodinu po zahájení voleb odevzdal svůj hlas v pražské Hostivaři. Věří, že jeho strana dosáhne ve volbách do Sněmovny dvouciferného výsledku.

Okamura míní, že by jeho hnutí mohla pomoct vyšší volební účast. "My si myslíme, že bychom mohli udělat dvouciferný volební výsledek. To je naše velké přání," uvedl. Doufá, že výsledek voleb ukáže sílící pozici strany na české politické scéně. "Těšíme se na výsledek voleb a doufáme, že nás naši podporovatelé, sympatizanti a podpůrci voleb podpoří," dodal.

Okamurovo hlasování sledovalo několik desítek novinářů včetně zahraničních štábů. Předseda SPD přišel s předem připraveným lístkem. Poté, co se zaregistroval, tak si potřásl rukou se všemi členy volební komise a pak za plentou vložil lístek do obálky. Při vhazování obálky do urny se mezi novináři strhla menší strkanice.

Zahraniční novináři se Okamury ptali, proč se politici tolik vymezují proti migrantům, když v Česku nejsou. "Nemáte správné informace. Migranty máme," reagoval Okamura. Uvedl také, že je důležité, aby byl stát připraven na nebezpečí, které v souvislosti s migrací může hrozit i v budoucnosti.

Témata:  Tomio Okamura volby volby 2017 média uprchlíci

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy