Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak dopadne ODS? Fiala doufá ve dvouciferný výsledek

Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS
Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno – ODS by mohla ve volbách získat dvouciferný výsledek. Doufá v to předseda strany Petr Fiala. Novinářům v Brně Fiala přiznal, že by si přál, aby  strana ve sněmovních volbách dopadne viditelně lépe než před čtyřmi lety.

Fiala chce získat pro stranu silný mandát. „Bude záležet, jak dopadnou ti ostatní, ale chtěl bych viditelně lepší výsledek než minule a budu spokojen, když bude dvouciferný," řekl.

Hlas pro ODS má podle něj smysl. „Má smysl proto, aby tu nevládli populisté ve spolupráci s extremisty a aby se komunisté nedostali k moci. Je to hlas pro to, aby lidé měli něco z ekonomického růstu. Aby lidé měli nižší daně a vyšší příjmy a nebylo tolik byrokracie," uvedl Fiala.

Netroufá si odhadovat volební účast. "Doufám, že lidé využijí svého volebního práva a se svým hlasem budou nakládat rozumně. Nabídli jsme jim 190 kroků pro lepší život a zatím na to reagují dobře," dodal Fiala.

Do školy v Zemědělské ulici přišel Fiala odevzdat svůj hlas i s rodinou. Při posledních volbách do Poslanecké sněmovny volilo Občanskou demokratickou stranu 7,72 procenta voličů.

Témata:  Petr Fiala ODS volby volby 2017

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy