Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Volby podle Zemana nejsou zásadní. Koho volil?

Miloš Zeman odvolil v Praze
Miloš Zeman odvolil v Praze
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Letošní volby do Sněmovny nejsou zásadní ani zlomové, to je jen reklamní kampaň, řekl dnes prezident Miloš Zeman novinářům po odevzdání hlasu v základní škole v pražských Stodůlkách.

Zopakoval, že sestavením vlády pověří vítěze voleb. Svůj hlas dal zřejmě Straně práv občanů (SPO), kterou před lety zakládal a která dřív nesla jeho jméno ve svém názvu. Zemana do volební místnosti doprovodila jeho manželka Ivana.

"Jediné zásadní a zlomové volby pro Českou republiku byly v roce 1990, ale všechno ostatní byly normální svobodné volby, a to, že každý prohlašoval, že jsou zásadní a zlomové, to byla jenom reklamní kampaň a nic víc," řekl prezident. S hodnocením volební účasti chce Zeman počkat až na sobotu, kdy budou výsledky.

Pověření jednáním o sestavení vlády pro vítěze voleb prezident označil za "poctivou sportovní hru". Nebude chtít záruky, pokud dostane informaci o poskládaném kabinetu s většinovou podporou ve Sněmovně, uvedl.

"Já vám odpovím, že jsem volil Čecha," řekl Zeman na nevyřčenou otázku, komu dal svůj hlas. Hudebník, malíř a spisovatel František Čech zvaný Ringo je pražským volebním lídrem SPO, která vznikla v roce 2009 na základě občanského sdružení Přátelé Miloše Zemana.

Témata:  volby Miloš Zeman volby 2017

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy