Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf republikánské strany Sládek řečnil před hospodou, byl zatčen kvůli nepovolené kampani

Miroslav Sládek
Miroslav Sládek
Foto: www.republikani.com

Praha - V pátek večer zadržela policie v Chomutově předsedu republikánské strany Miroslava Sládka. Důvodem byla nepovolená kampaň, kterou údajně porušil volební zákon.

Krátce před půlnocí policisté Sládka propustili. Informoval o tom dnes server Deník.cz s odvoláním na vyjádření Sládkova místopředsedy Karla Fleischera na facebooku strany.

Sládek se v Ústeckém kraji pokouší o návrat do velké politiky. V poslanecké lavici zasedal v období 1992 a 1996 až 1998. Byl starostou brněnské části Útěchov (2003 až 2004). Opakovaně neúspěšně kandidoval na prezidenta.

„Včera (v pátek) ve večerních hodinách došlo v Chomutově k porušení pravidel voleb," uvedla policejní mluvčí Ústeckého kraje Alena Bartošová. Policie je podezřívá z přestupku. „Dvě osoby jsou podezřelé z přestupkového jednání proti zákonu o volbách do Poslanecké sněmovny. Věc dále šetříme. Obě osoby byly po provedení nezbytných úkonů propuštěny," řekla ČTK Bartošová.

Sládek je jedničkou SPR-RSČ v Ústeckém kraji. Druhým zadrženým byl podle vyjádření strany další kandidát Tomáš Franěk. „Celý incident se odehrál před restaurací Monika, kde v poklidu hovořili s lidmi a kde není široko daleko žádná volební komise, tedy nedochází k porušování zákona," informuje SPR-RSČ na Facebooku s tím, že oba byli později propuštěni. Z Chomutova se pak vydali pěšky, protože jim policie zabavila auto.

Témata:  Miroslav Sládek Chomutov Policie ČR

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy