Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horáček má radost z vysoké volební účasti, volit přijel na koloběžce

Michal Horáček
Michal Horáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Roudnice nad Labem - Dnes dopoledne v Roudnici nad Labem odvolil také prezidentský kandidát Michal Horáček. Do svého volebního okrsku na roudnické základní škole dorazil v doprovodu dcery, oba přijeli na koloběžkách.

Odhadovaná vysoká volební účast ho prý těší, výsledky voleb ale tipovat nechtěl. Volby jsou podle prezidentského kandidáta důležité. Sčítání hlasů bude sledovat společně se svým štábem odpoledne v Praze.

„Každé volby jsou označovány za přelomové, že je to buď, a nebo, že jsme na křižovatce. Týká se to těchto a bude se to týkat i dalších. Tyto volby jsou specifické tím, že nastupují strany, o kterých tolik nevíme," uvedl.

Zájem voličů Horáčkovi potvrdili i komisaři v jeho okrsku. „To rozhodně je výborná zpráva, protože demokracie žije demokraty, to znamená aktivními účastníky. Je to vynikající zpráva," doplnil Horáček.

Důvody, proč chodí k urnám poměrně dost lidí, mohou být podle Horáčka dva. U některých to možná bude jakkoli založená nespokojenost. Vždycky když je nespokojenost, tak se chodí více. Anebo na druhé straně je mnoho lidí, kteří jsou spokojení a chtějí, aby to trvalo dál. To si neumím vysvětlit. Ale to, že ti lidé přišli, je skvělé," dodal.

Témata:  Michal Horáček volby 2017

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy