Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka: Spokojený budu pouze s vítězstvím ČSSD. Udělal jsem pro to maximum

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Slavkov u Brna - Premiér a jihomoravský lídr strany Bohuslav Sobotka přiznal, že spokojený bude pouze v případě, že ČSSD vyhraje volby. Řekl to dnes novinářům ve Slavkově u Brna, kde byl volit. 

Pouze silná ČSSD může podle Sobotky prosadit své priority. Podle premiéra volby rozhodnou o tom, zda ČR zůstane součástí EU a NATO, které garantují bezpečnost a stabilitu země.

Sám podle svých slov volil sociální demokracii. „Je důležitá, aby byla silná, protože jen silná sociální demokracie může tlačit na růst mezd a důchodů, hájit zájmy rodin s dětmi a zaměstnanců a seniorů a může garantovat dostupnost kvalitní zdravotní péče, kvalitního vzdělávání a dalších veřejných služeb pro občany," uvedl Sobotka.

Volby jsou podle něj důležité a rozhodnou, zda se zachová sociální stát a jestli Česká republika udrží stávající prosperitu, nízkou nezaměstnanost a vysokou míru sociální soudržnosti, čehož dosáhla vláda vedená sociální demokracií v posledních čtyřech letech.

„Bude se ale rozhodovat i o orientaci naší země, zda zůstaneme součástí Evropské unie a NATO, jestli neposílí extremistické síly, které se nás budou snažit dostat mimo tyto struktury, které garantují naši bezpečnost, stabilitu a prosperitu," řekl Sobotka.

Spokojený bude pouze s výhrou ČSSD jak v ČR, tak na jižní Moravě, kde byl lídrem. „Udělal jsem pro to maximum," dodal. ČSSD před čtyřmi lety se ziskem přes 20 procent hlasů těsně vyhrála před hnutím ANO, které získalo více než 18 procent hlasů.

Témata:  Bohuslav Sobotka Sociální demokracie (SOCDEM) volby 2017

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy