Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šlechtová má jasno, lidovce znovu ve vládě nechce

Karla Šlechtová,  ministryně pro místní rozvoj
Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Dosluhující ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) připouští, že by po volbách mohla vzniknout koalice hnutí ANO a sociální demokracie. Spolupracovat s KDU-ČSL, která byla součástí dosavadní vládní koalice, by už ale nechtěla.

Šlechtová to řekla novinářům ve volebním štábu hnutí ANO dnes krátce po uzavření volebních místností. „Uvidíme, jak dopadnou výsledky, ale já si umím představit zase koalici hnutí ANO a sociální demokracie," odpověděla Šlechtová na dotaz, jaké by si představovala partnery v případě, že by ANO jednalo o sestavení nové vlády.

S lidovci by ale Šlechtová znovu spolupracovat nechtěla. „Nezapomeňte, že jsem neřekla KDU-ČSL, protože já je ve vládě nechci," zdůraznila Šlechtová.

Lidovecký ministr Marian Jurečka má za předčasné na její slova reagovat. "Jedna věc je vyjádření ministryně, druhá věc je vyjádření lidí z vedení jednotlivých stran a hnutí a potom jejich vyjednávacích týmů. Takže mně přijde předčasné výrok paní ministryně komentovat, já to beru jako její osobní názor," řekl ČTK.

Politička nechtěla odhadovat, jakou podporu hnutí ANO, které je favoritem voleb, získá. Za uspokojivý označila výsledkem mezi 20 a 25 procenty.

Ohradila se také proti úvahám o tom, že je kandidátkou ANO na premiérku v případě, že by potenciální koaliční partneři nechtěli spolupracovat s předsedou ANO Andrejem Babišem, který je trestně stíhaný. „Osobně jsem zaznamenala tyto náznaky pouze v médiích, nikdo se mě na nic neptal, nikdo se mnou nehovořil," komentovala to Šlechtová s tím, že jediným kandidátem ANO je právě Babiš.

Témata:  Karla Šlechtová Hnutí ANO Sociální demokracie (SOCDEM) KDU-ČSL

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy