Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Piráti nechtějí jednat s SPD, KSČM ani ANO

Ivan Bartoš vysvětluje organizaci nejlepšího volebního programu, který má 25(!) stránek.
Ivan Bartoš vysvětluje organizaci nejlepšího volebního programu, který má 25(!) stránek.
Foto: Pirátská strana

Praha - Volební výsledek Pirátské strany podle jejího předsedy Ivana Bartoše ukazuje, že mezi voliči je poptávka po otevřenosti a kontrole provádění politiky. V otázce dalšího postupu strany odkázal na již schválenou povolební strategii.

Na tiskové konferenci ve volebním štábu na pražském Smíchově vyloučil spolupráci s SPD, KSČM a kvůli trestnímu stíhání šéfů ANO Andeje Babiše a Jaroslava Faltýnka také s jejich hnutím.

"To, že nás lidé zvolili, ukazuje, že takovýto přístup chtějí," řekl Bartoš. Dodal, že je připraven na to, že strana může být v opozici. "Myslím, že ta naše opoziční pozice bude velmi silná," dodal s úsměvem. Desetiprocentní výsledek Bartoše těší.

Upozornil, že se bude řídit strategií, kterou Piráti zveřejnili před dvěma měsíci. Zaměřit se chce například na zákon o registru smluv nebo zákon o svobodném přístupu k informacím. Vyjednávací tým ustanoví strana v neděli odpoledne. "Budeme lidi informovat o tom, jak vyjednávání probíhají," uvedl Bartoš.

Témata:  Česká pirátská strana Hnutí ANO Ivan Bartoš volby 2017 Svoboda a přímá demokracie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy