reklama

Věří, že voliče nezklame. Feri kandidoval v Praze za TOP 09 na posledním místě kandidátky a voliči mu dali téměř 15.000 preferenčních hlasů. Skončil tak za lídrem kandidátky Karlem Schwarzenbergem, který bude ve věku 79 let v nové Sněmovně naopak nejstarším poslancem.

"Teď jsem pod velkým náporem emocí. Myslím si, že moje máma doma pláče stejně jako moje žena. Ale velmi se na to těším. Bude to náročné, bude to pro mě velká životní výzva, ale věřím, že obhájím to své působení v Parlamentu a že voliče nezklamu," řekl ČTK. "Nějak se to stalo a musím si na to zvyknout," dodal Feri, kterému je dnes 21 let, tři měsíce a deset dní.

Celkové výsledky voleb zatím sněmovní benjamínek nechtěl komentovat. "Rozhodně nás nečekají časy politické stability," řekl pouze. Výsledky samotné TOP 09 pak označil za velkou a tragickou prohru, na kterou musí strana bezprostředně zareagovat. Změny očekává v programu, v marketingu, ve vedení kampaně, ale také personální. Blíže se vyjádřit nechtěl s tím, že nechce vynášet příkré soudy.