Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrátí se Paroubek do ČSSD?

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Sociální demokraté v Cerhenicích na Kolínsku v souvislosti s volební prohrou ČSSD oprášili požadavek na vstup bývalého předsedy ČSSD a někdejšího premiéra Jiřího Paroubka do strany.

Vyzývají pražský výbor sociální demokracie, aby Paroubkovo přijetí do místní organizace v Cerhenicích neblokoval. ČTK to dnes řekl předseda ČSSD na Kolínsku a cerhenický starosta Marek Semerád. Vyjádření pražské ČSSD ČTK zjišťuje.

O přijetí Paroubka se Cerheničtí pokoušeli už v létě, narazili ale na odmítavý postoj pražských kolegů. Opětovný vstup do strany musí podle stanov schválit Paroubkova původní domovská organizace a také příslušný okresní a krajský výkonný výbor.

Pražský výbor sociální demokracie ale Paroubkův návrat zamítl. Podle Semeráda by pražští sociální demokraté měli po prohraných volbách učinit sebereflexi a své stanovisko přehodnotit.

Výsledkem sněmovních voleb se v sobotu zabýval okresní výkonný výbor sociální demokracie v Kolíně. Jeho členové přijali usnesení týkající se Paroubka, které pošlou pražským kolegům. "Žádáme je, aby přehodnotili své stanovisko a umožnili Jiřímu Paroubkovi, aby mohl vstoupit k nám do místní organizace," uvedl Semerád.

Témata:  Jiří Paroubek Sociální demokracie (SOCDEM) EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 11:24

Ulici už má. Teď po Putinovi v Rusku pojmenují čtvrť

Podle ruských médií se radnice v Grozném rozhodla pojmenovat čtvrť po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Tato čtvrť není úplně nová - vytvoří se oddělením a přejmenováním části stávající čtvrti, která je v současnosti nazývána po Šejchu Mansúrovi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.