Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jednání s ANO? Jurečka je skeptický, na tahu jsou prý jiní

Martin Stropnický /ANO/, Jan Mládek /ČSSD/, Michaela Marksová-Tominová /ČSSD/, Marian Jurečka /KDU-ČSL/
Martin Stropnický /ANO/, Jan Mládek /ČSSD/, Michaela Marksová-Tominová /ČSSD/, Marian Jurečka /KDU-ČSL/
Foto: Vláda.cz

Praha - Lidovci se podle místopředsedy strany Mariana Jurečky chovali státotvorně před čtyřmi lety a voliči je za to neodměnili. K dnešní schůzce KDU-ČSL s hnutím ANO je skeptický, podle něj jsou nyní na tahu jiní, kteří ve volbách získali silnější mandát.

"Já jsem v očekávání, co nám vůbec může hnutí ANO nabídnout za podmínky," řekl ministr zemědělství Jurečka při příchodu na jednání vlády.

"Nicméně já jsem spíše skeptik, protože si myslím, že tady jsou jiné politické strany, které dostaly daleko vyšší míru důvěry. Ty by měly přemýšlet nad tím, jakým způsobem naložit s tou důvěrou," řekl.

"My jsme se chovali státotvorně před čtyřmi lety a výsledek, který nám voliči dali, neodpovídá tomu, že bychom tu důvěru posílili. Takže já si myslím, že tady jsou na tahu jiní," doplnil ministr.

Jurečka nechtěl předjímat, jestli budou lidovci usilovat o křeslo místopředsedy Sněmovny, které dosud zastával jejich místopředseda Jan Bartošek. "Nemyslím si, že by kvůli zvýšenému počtu stran měl nějakým způsobem narůstat počet místopředsedů. Vedení Sněmovny, které tady dosud bylo, stačí na to, aby se schůze daly dobře řídit," řekl Jurečka.

Témata:  Marian Jurečka KDU-ČSL vláda

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy