Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Udělá KSČM změny ve vedení? Znovuzvolený poslanec Koníček cosi naznačil

IX. sjezd KSČM v Praze
IX. sjezd KSČM v Praze
Foto: Martina Učňová / INCORP images

Praha/Zlín - Zklamání nad volebním výsledkem komunistů vyjádřil lídr jejich kandidátky ve Zlínském kraji Vladimír Koníček. Vzhledem k neúspěchu KSČM nejsou podle něj vyloučeny změny ve vedení strany.

KSČM získala ve Zlínském kraji pouze 7,01 procenta hlasů a jeden mandát, na celostátní úrovni to bylo 7,76 procenta. Zatímco Koníček obhájil post poslance, jeho dosavadní kolegyně ze Zlínského kraje Marie Pěnčíková neuspěla. Při minulých volbách do Sněmovny v roce 2013 přitom KSČM obdržela 12,90 procenta hlasů. 

"Tu půlku hlasů nám odebraly ANO a SPD. Jsem zklamaný, že si lidé myslí, že to Andrej (Babiš) s Tomiem (Okamurou) vyřeší. Voliči ale uvěřili slibům, nic racionálního za tím není," uvedl Koníček. S očekáváním nyní hodlá sledovat, jak dopadnou vyjednávání o vládní koalici. Pokud ji vytvoří právě ANO spolu s SPD, komunisté by se podle něj na ní určitě podílet neměli.

Nejsou vyloučeny změny ve vedení strany. "Budeme si to vyříkávat pravděpodobně v pátek na zasedání ústředního výboru. Myslím, že k nějakým změnám dojde. Kdo přesně je ale za volební výsledek zodpovědný ,nedokáži říci, vedení strany je kolektivní," řekl ČTK Koníček.

Témata:  KSČM Zlínský kraj volby 2017

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy