Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ODS trvá na svém: Koalici s ANO znovu odmítla. Je na Babišovi, zda dokáže získat většinu, vzkazuje Fiala

Petr Fiala na 26. kongresu ODS
Petr Fiala na 26. kongresu ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Podle ODS je na Andreji Babišovi, aby ukázal, zda dokáže získat většinu pro svou vládu. Šéf občanských demokratů Petr Fiala dnes také zopakoval, že jeho strana do vlády s hnutím ANO nepůjde.

"Hnutí ANO chce sestavovat vládu. Andrej Babiš nám před volbami říkal, že jeho ideální představa je jednobarevná vláda, říkal, jak všechno zařídí, co všechno udělá. Tak teď je to opravdu na něm. On bude sestavovat vládu a musí předvést, co dokáže a zda je schopen si najít většinu pro vládu, kterou hnutí ANO chce," řekl Fiala v rozhovoru pro ČTK.

"Teď je na řadě Andrej Babiš, musí předvést, zda je schopen sestavit vládu. Pokud toho není schopen, tak vrátí svoje pověření," míní Fiala. Teprve poté by podle něj přišla řada na hledání nějakého náhradního řešení. Spekulovat nyní o tom, kdo by získal případný druhý pokus na sestavení kabinetu, je podle Fialy předčasné.

"My jsme jasně řekli, že nebudeme sestavovat vládu s hnutím ANO. Řekli jsme to před volbami, na to jsme dostali také od voličů mandát, a to děláme i po volbách," zopakoval i dnes předseda ODS.

Témata:  ODS Hnutí ANO Petr Fiala

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy