Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ďuričko je po 9 letech na svobodě, u advokáta si vyzvedne neprůstřelnou vestu

Ďuričko, Bohumír
Ďuričko, Bohumír
Foto: Mediafax

Karviná - Bohumír Ďuričko požádal o propuštění, když si odpykal dvě třetiny trestu, který činil 12,5 roku vězení. Soud mu dnes stanovil zkušební dobu na sedm let. Za pokřiku spoluvězňů "Beny drž se" a "Inženýr Ďuričko na hrad" dnes krátce po 15:00 opustil věznici v Karviné.

Ještě před cestou domů si u advokáta vyzvedne neprůstřelnou vestu. Msty ze strany rodiny Kočků se však nebojí. "Co se má stát, se stane. Schovávat se nebudu," řekl Ďuričko na otázku, zda se cítí ohrožen. Jeho první kroky budou mířit za rodinou. "Slíbil jsme dětem, že budu do večera doma. A asi to stihnu," řekl.

"Taky se těším, až se okoupu ve vlastní vaně. Tady (ve věznici) vana nebyla. Devět let jsem ji neviděl. Těším se, až smyju ze sebe to koncentrované zlo," řekl. Na chování spoluvězňů a vězeňské služby si nestěžuje. "Měl jsme přirozený respekt odsouzených," uvedl. Hned několik z nich to potvrdilo a hlasitým voláním z oken se s Ďuričkem loučili.

Bývalý hoteliér už v tomto oboru podnikat nechce. V nejbližších dnech si chce dát do pořádku doklady, založit bankovní účet. Plánuje vydání třetí knihy, jejíž rukopis si z vězení odnesl. Dvě mu už vyšly. Podnikat chce ve výrobě hraček. V době věznění získal patent na vzdělávací geometrickou hru.

Vražda se stala v roce 2008 v pražské restauraci po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Hoteliér Ďuričko a syn provozovatele pražské Matějské pouti Václav Kočka mladší se dostali do roztržky, při které Kočka hoteliéra nejméně jednou udeřil do obličeje. Ďuričko pak vytáhl od pasu zbraň a na svého protivníka třikrát vystřelil z bezprostřední vzdálenosti. Každý z výstřelů byl smrtelný.

Témata:  Bohumír Ďuričko věznice Václav Kočka ml.

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.