Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotka pojede na sociální summit EU, dostal od vlády mandát

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vláda na dnešním zasedání schválila mandát.pro premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). Ten bude příští pátek v Göteborgu v rámci "sociálního summitu" Evropské unie představovat výsledky své vlády v rámci panelu o přístupu na trh práce.

Neformální summit v Göteborgu se má věnovat problematice sociální politiky. "Premiér bude ve Švédsku bilancovat výsledky své vlády v rámci panelu Přístup na trh práce, což je pro ČR velmi úspěšná oblast," uvedl Úřad vlády v tiskové zprávě.

Na okraj summitu se uskuteční další kolo vyjednávání o budoucnosti EU, které povede předseda Evropské rady Donald Tusk. Lídři EU se zaměří na vzdělávání a kulturu.

Vláda se dnes zabývala také stanoviskem pro summit Východního partnerství, který se bude konat 24. listopadu v Bruselu. "V pořadí pátý summit by měl potvrdit angažovanost EU ve východní Evropě a stanovit výhled do budoucna s cílem posílit stabilitu a odolnost partnerských zemí," uvedl úřad.

Témata:  Bohuslav Sobotka vláda EU

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy