Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babišovou menšinovou vládu nepodpořím, zopakoval Okamura v Lánech

Tomio Okamura
Tomio Okamura
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Prezident Miloš Zeman přijal dnes odpoledne na lánském zámku zástupce hnutí Svoboda a přímá demokracie. Tomio Okamura zopakoval, že SPD nemá důvod podporovat menšinovou vládu, kterou skládá předseda vítězného hnutí ANO Andrej Babiš.

Babiš podle Okamury nepředložil žádný projekt, který by obsahoval prosazování programu SPD, ba dokonce ani žádný životaschopný projekt.

V případě prezidentské volby je pro SPD podle Okamury důležité, aby byl mezi uchazeči kandidát s reálnými šancemi na zvolení, jenž by byl proti islámu a proti migraci, prosazoval by přímou demokracii a hájil by české zájmy. "Nikoli ruské, čínské, americké a nebo bruselské," podotkl.

Na dotaz o svých případných prezidentských ambicích Okamura zopakoval, že SPD se vyjádří možná už dnes, možná po úterním zasedání předsednictva hnutí.

Témata:  Tomio Okamura Svoboda a přímá demokracie Miloš Zeman

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy