Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šestiletý chlapec oslepil policejní vrtulník laserem, prý se jen před spaním nudil

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Praha - Teprvé šestiletý hoch zamířil laserový paprsek, který posádku policejního vrtulníku na několik vteřin oslepil. Případ, který se stal 22. srpna v Praze, policie předala orgánu sociálně právní ochrany dítěte.

Policejní vrtulník mířil z Prahy na jižní Moravu, kam převážel orgán určený k transplantaci. Krátce po vzletu byl stroj zasažen zeleným laserovým paprskem, který na něj mířil z jednoho z bytů v Praze-Ruzyni. Paprsek krátce oslepil piloty vrtulníku, kteří ale nebezpečnou situaci naštěstí zvládli a let úspěšně dokončili.

Policistům se podařilo určit dům, odkud laser na vrtulník směřoval. Detektivové následně zjistili, že pachatelem byl šestiletý chlapec, kterému nebezpečnou hračku koupila maminka. "Na vrtulník prý laserem blikal proto, že se ve svém pokoji před spaním nudil a tímto způsobem se bavil," uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Kriminalisté událost prošetřovali pro podezření z trestného činu obecné ohrožení. Vzhledem k věku ale nebude chlapec potrestán.

Témata:  děti Praha Policie ČR

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy