Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

STAN nepodpoří Vondráčka do čela Sněmovny

Petr Gazdík
Petr Gazdík
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Starostové a nezávislí (STAN) podpoří do funkce předsedy Poslanecké sněmovny kandidáta, který se bude o funkci ucházet proti adeptovi hnutí ANO Radku Vondráčkovi. Představitelé hnutí ANO minulý týden řekli, že o vedení mandátového a imunitního výboru neprojevila žádná strana zájem. STAN je ochotna se toho ujmout.

S ohledem na to, že se žádná strana nehlásí k tomu, aby vedla mandátový a imunitní výbor, navrhují Starostové, že by se funkce mohl ujmout šéf hnutí Petr Gazdík.

"Práce se nebojíme, pokud by byla chuť, my máme výborného předsedu, který by to zvládl, a to je Petr Gazdík, který může stát bezproblémově předsedou mandátového a imunitního výboru," řekl předseda poslanců STAN Jan Farský. Původním plánem STAN bylo získat předsednictví ve výboru pro veřejnou správu.

STAN přišel také s návrhem na změny v počtech členů dalších výborů, přičemž v některých by počet poslanců klesl a v dalších stoupl. Podle současného návrhu by Starostové chyběli v deseti ze 17 výborů. "Tedy více než čtvrt milionu voličů by nemělo zastoupení. Tento návrh dokonce celkově snižuje počet členů výborů, a přesto znamená, že Starostové by měli zastoupení ve 14 ze 17 výborů, což by bylo blíže tomu, jak dopadly volby," uvedl Farský.

Témata:  Starostové a nezávislí Petr Gazdík Hnutí ANO

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy