Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD i KSČM podpoří do čela Sněmovny Vondráčka

Poslanecká sněmovna, ilustrační foto
Poslanecká sněmovna, ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Komunisté trvají na tom, že podpoří ve volbě předsedy Sněmovny kandidáta ANO Radka Vondráčka. Po dnešních jednáních s Piráty a ČSSD šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik novinářům řekl, že stejně bude hlasovat také sociální demokracie.

Obě strany si také vzájemně podpoří kandidáty do pozice místopředsedů dolní komory a nebudou hlasovat pro myšlenku Pirátů, že by všechny výbory měla vést opozice.

"Podpoříme, jak sociální demokraté, tak my, volbu pana Vondráčka předsedou Poslanecké sněmovny," uvedl Kováčik. Strany se podle něj také shodly na tom, že při obsazování sněmovních výborů by měl být respektován systém poměrného zastoupení, což by znamenalo, že ČSSD i KSČM by vedly po jednom výboru.

Schůzka s Piráty účastníkům podle Kováčika hlavně umožnila, aby se začali vzájemně poznávat. Piráti a komunisté si vyměnili seznamy hlavních programových priorit. "Budeme postupovat tematicky podle toho, jakým způsobem jsme schopni se shodnout na obsahovém řešení jednotlivých témat," řekl.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) KSČM Radek Vondráček Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy