Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politici jsou zděšeni z Jiřího Kajínka: Je to psychopat, říká žvásty. Je to nebezpečné a na zvracení

Jiří Kajínek po 23 letech vyšel z vězení
Jiří Kajínek po 23 letech vyšel z vězení
Foto: Tomáš Soukup / INCORP images

Praha – Velké kontroverze vyvolal dokumentární seriál televize Prima Já, Kajínek. Stanice si pořad pochvaluje, protože první díl, který byl odvysílán v neděli, měl sledovanost asi 1,3 milionu. Někteří politici ale netají své zděšení.

„Velmi masivní reklama provázela televizní pořad o Kajínkovi. Asi jsme nemohli očekávat žádné 'veledílo'. Už vybrané téma vyvolávalo rozporuplné diskuse, a to jak mezi odborníky, tak u laické veřejnosti. Televizní obrazovka však předčila očekávání,“ nevěřícně konstatoval předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik.

Poukazuje na to, že ze zločince je najednou celebrita. „Z člověka, který soustavně porušoval zákony, se autoři chtíc nechtíc pokusili vytvořit akčního hrdinu, jenž okrádal bohaté, stát a pojišťovny,“ naráží politik na slova Kajínka, který prý okrádal jen „komunisty a pojišťovny“.

„Tento pokroucený pohled, který nám předložili autoři, skýtá i skrývá nebezpečí. Mladí lidé hledají své idoly, pokud nemají dobré zázemí rodiny, mohou tedy snadno podlehnout vlivu tohoto pokřiveného ideálu Kajínka. A jeho zákony nerespektující minulost neradno opakovat. Pouze vypnout, či přepnout obrazovku není řešením, jen ochranou našeho zdravého rozumu a duševního zdraví,“ dodává Kováčik.

Podobně zděšený byl po pořadu také lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský. „Žvásty #Kajínek na TV #Prima jsou neuvěřitelné. Zloděj, který okradl stovky lidí se nyní obhajuje...okradl jsem pojišťovny a komunisty. Tak to je naprostý #psychopat a celý pořad je naprosto ke zvracení,“ napsal na twitteru.

Témata:  Jiří Kajínek Pavel Kováčik Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy