reklama

Stromky zdobené skleněnými ručně vyráběnými ozdobami inspirovanými aktuálními trendy tradičně představuje galerie v předzámčí zámku ve Vizovicích na Zlínsku. Letošní trendy byly velmi odvážné.

"Trend nazvaný 'Skromné panství' by měl být typický přírodními odstíny, motivy patinovaného dřeva. Inspirací je zahrada venku i uvnitř, jsou tam často zastoupené pudrové nebo jemné barvy v kombinaci se šedou," uvedla autorka výstavy Iva Mynářová.

Další z trendů evokující výjimečný podkrovní byt kombinuje industriální a vintage atmosféru. "Nadchnul by třeba mladé obyvatele loftu, je typický jasnými a nevánočními barvami, například kombinací cihel a kovu," uvedla autorka výstavy.

Trend nazvaný "Nadšencův ateliér" je moderní, odkazuje k čistým liniím. "Paleta je v teplých ženských barvách, nicméně opět ne moc vánočních, je tam kombinace béžové, šedé, růžové a například oranžové, častou inspirací jsou květy," uvedla Mynářová. Další trend je temný, mystický, souvisí s barokem.

Podle Mynářové se někteří lidé aktuálními trendy inspirují, většina však má ráda tradiční barvy a dekory. "Někdy se objeví různé výstřelky. Například jsme potlačili temné, skoro až černé barvy. Máme zkušenost, že toto jsou ozdoby, které by si málokdo chtěl dávat na stromek," řekla Mynářová.