Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Černý pátek: Slevy i dopravci, autosalony či operátoři. Nenechejte se ale nachytat

Slevy, ilustrační fotografie
Slevy, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Do slevových akcí na tzv. Černý pátek se letos zapojí více kamenných obchodů, poprvé také autosalony, mobilní operátoři a autobusoví dopravci. Obchodníci často slibují slevy v desítkách procent, realita ale může být jiná.

Slevové akce na Černý pátek odstartují předvánoční nákupní sezónu. Řada prodejců letos Black Friday spustila v předstihu či rozšířila na více dnů. Dosud byla tato slevová akce v Česku doménou hlavně e-shopů.

Autobusový dopravce RegioJet dnešní slevovou akci nazval Black Tuesday a nabízí v ní jízdenky za 199 Kč do 66 měst, mimo jiné do Paříže, Londýna či Říma. Operátor O2 se letos do akce zapojuje poprvé, do neděle 26. listopadu je tak u něj možné získat některé telefony levněji.

Pražské hračkářství Hamleys nabídne v pátek ke dvěma hračkám třetí zdarma. Prodejny značky Calzedonia budou mít zase vybraný sortiment se slevou deseti až 30 procent. Obchody Dormeo vyprodávají do konce týdne produkty z předchozích kolekcí "za zlomek původní ceny". Obchodní domy Kika nabízejí do čtvrtka 30. listopadu nábytek se slevou 15 procent. Black Friday letos pouští poprvé v novém e-shopu řetězec Lidl.

Letos se do Černého pátku zapojí i autosalony. Například Renault Praha Zličín nabízí v tomto týdnu slevu 5000 Kč na ojeté vozy a plnou nádrž zdarma. Hyundai Centrum Praha nabídne v pátek a sobotu 30 aut, u kterých inzeruje nejlepší cenu v letošním roce, dále zdarma benzín až za 30.000 Kč či zimní pneumatiky.

Srovnávač cen Heureka.cz například spočítal, že průměrná cena při letošních lednových výprodejích v e-shopech dosahovala zhruba 19 procent. "I když obchodníci deklarují často slevy v řádech vyšších desítek procent, výsledné ceny se od těch dlouhodobě průměrných na internetu neliší," uvedl marketingový ředitel Heureka.cz Daniel Blažek. Výše slev a jejich prezentace tak může být v mnoha případech reklamním trikem.

Témata:  slevy černý pátek obchody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy