Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nedělejte kašpara, na prezidenta nemáte vzdělání, napsal muž Horáčkovi. A pak přišla jasná reakce

Michal Horáček
Michal Horáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – V dnešní době je naprosto běžné, že nejen politici hojně využívají sociální sítě, na kterých zveřejňují své názory i všemožná prohlášení. Zároveň tak ale mohou snadno komunikovat přímo se svými příznivci a odpůrci. S tím má zkušenosti i prezidentský kandidát Michal Horáček.

Horáček často čelí kritice, že jako umělec nemá potřebné zkušenosti a vzdělání pro výkon hlavy státu. „Muzika od Vás byla skvělá, ale na hrad? Zachovejte důstojnost a nedělejte kašpara. Nemáte vzdělání a na hrad patří i moudrost. Obého se Vám nedostává. Muzika, tam jste král,“ vzkázal Horáčkovi na facebooku uživatel Jiří Folajtár.

Jeho slova nenechal prezidentský kandidát bez povšimnutí. „Mám titul PhD z University Karlovy a diplom z Macalester College z USA. Mluvím třemi světovými jazyky. Přednášel jsem na třech universitách, napsal devět knih... Z čeho soudíte, že nemám vzdělání?“ poučil kritika Horáček.

Vynechal přitom fakt, že on sám hudbu nikdy neskládal, protože je textař. „Muziku“ totiž skládal jeho dlouholetý kolega Petr Hapka.

Ani Horáčkova slova ale diskutujícího uklidnila. „Chvála Kristu, to je právě co evidentně nechápete. Ale tady Vás nechci drtit. Vzdělání máte, ale to zároveň není vzdělanost. Jsem z Prahy. Klidně se s Vámi potkám,“ vzkázal kandidátovi Folajtár.

Témata:  Michal Horáček prezident ČR sociální sítě

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy