Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nelichotivé srovnání: Gott je jako Babiš a Okamura jako Ortel, tvrdí známý novinář

Kmenta u příležitosti předání ceny KHB
Kmenta u příležitosti předání ceny KHB
Foto: Jaroslav Kmenta

Praha – Češi nedávno rozhodli nejen o novém složení Poslanecké sněmovny, ale i o to, kdo si zaslouží Českého slavíka. Podle investigativního novináře Jaroslava Kmenty mezi oběma volbami vidí jasnou spojitost.

„Slavíci přesně kopírují sněmovní volby. Gott, David, Ortel. Babiš, Filip, Okamura,“ srovnával výsledky voleb s cenami Český slavík investigativní novinář Jaroslav Kmenta.

Slavíci přesně kopírují sněmovní volby.Gott, David, Ortel.Babiš, Filip, Okamura.

— Jaroslav Kmenta (@JaroslavKmenta) 25. listopadu 2017

Jeho poznámka vyvolala na sociálních sítích velký ohlas a získala více než 1000 lajků. Někteří lidé mu dávají za pravdu. „Politická a obecná kultura spolu souvisí. Jejími nositeli jsou titíž lidé,“ napsal uživatel Martin Bodlák.

„Ačkoliv Gotta nesnáším, s takovým šmejdem jako je Babiš bych ho nesrovnával,“ poznamenal další. Ostatní mu ale připomněli, že Babišův Agrofert jako generální partner v roce 2012 a 2013 finančně podpořil Gottovo turné,

„Tahle země má jasný směr. Aspoň v tom hlasování jsme konzistentní. Bohužel si myslím, že spousta lidí přistupuje k volbám jako k hlasování ve Slavících,“ posteskl si diskutující Jakub Krejčí.

Témata:  Jaroslav Kmenta Český slavík Andrej Babiš Tomio Okamura skupina Ortel Karel Gott

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy