reklama

Horáček Babiše v dopise požádal, aby využil svého politického vlivu a zvolení Ondráčka zabránil. Babiš na jeho výzvu obratem zareagoval a uvedl, že hnutí ANO požádá komunisty, aby do čela sněmovní komise pro kontrolu GIBS zvážili nominaci někoho jiného. KSČM ale od jeho nominace ustoupit nehodlá. ANO následně uvedlo, že o podpoře Ondráčka rozhodne až příští týden.

Horáčkova výzva zaujala například Mirka Topolánka, který se také uchází o křeslo na Hradě. „Pan Horáček požádá Bureše, ten požádá Falmera a ten zváží, jestli do čela komise navrhne místo Mlátičky jiného komunistu. Uf. Ve slušných dobách kontrolní funkce náležely opozici, nikoli koalici," uvedl na twitteru Topolánek. Použil při tom krycí jména, která StB měla používat pro Babiše a Filipa, a přezdívku, kterou političtí oponenti častují Ondráčka.

„Celé je to jen divadýlko. Ondráček byl 4 roky členem komise pro dohled nad BIS, což je daleko závažnější a ozval se jen Kalousek. Ne Horáček ani Drahoš. A byl Babišovým přiznaným bezpečnostním expertem, viz. Česká pozice. Estráda...“ myslí si Topolánek.

Na jeho slova ale na twitteru obratem zareagoval. Pokázal třeba na jeho spojení s lobbistou Markem Dalíkem. „Já kandiduji, abych věci měnil. Když jste byl v politice Vy, byl Vaší pravou rukou člověk, co je teď ve vězení. A Martinu Nejedlému osobně nosíte dárky až na Hrad. Vaše kandidatura je estráda,“ vzkázal mu Horáček, který přidal hashtag #kdomlcisouhlasi. 

Jenže Topolánek se jeho slovy nenechal rozhodit. „To co píšete je hodně laciné. Je to stejné, jako kdybych Vás napadal, že platíte svou kampaň z krvavých peněz ožebračených lidí Vaší hazardní společností. Takhle já kampaň vést nechci. Sorry jako,“ dodal Topolánek s odkazem na hlášku, která je spojována s Babišem.