Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ÚS ze stolu smetl stížnost muže, který vyhodil družku z okna

Ústavní soud ČR
Ústavní soud ČR
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Brno - Daniel Fizer, který podle pravomocného verdiktu vyhodil družku z okna bytu v Orlové na Karvinsku, neuspěl s ústavní stížností. Trest 12,5 roku za pokus o vraždu a vydírání si tak odpyká.

Ve stížnosti Fizer tvrdil, že justice vycházela prakticky jen z výpovědi ženy, zatímco jeho tvrzení upozadila. Podle ústavních soudců ale kromě ženiny výpovědi existují proti Fizerovi i další důkazy. "Verze předkládaná stěžovatelem, podle které poškozená vypadla z okna sama při jeho mytí, byla naopak dalšími důkazy spolehlivě vyvrácena," stojí v usnesení.

Po pádu z pětimetrové výšky si žena vážně zranila nohu. Fizerovi hrozilo deset až 18 let vězení. Už několikrát byl stíhán za násilné chování. U odvolacího Vrchního soudu v Olomouci mu loni v listopadu nepomohlo ani to, že družka změnila výpověď a začala tvrdit, že z okna vyskočila sama.

Útok se odehrál loni v lednu, předcházela mu hádka kvůli údajné nevěře družky. Fizer držel na rukou malou dcerku a ženě podle obžaloby vyhrožoval, že ji zabije. Otevřel prý okno, donutil družku, aby si stoupla na parapet, a pak do ní strčil. Fizer podle verdiktu žádal svědky, aby nevolali policii, a družku nutil, aby řekla, že vypadla sama při mytí okna, anebo ji po návratu z vězení zabije.

Témata:  pokus o vraždu Ústavní soud ČR

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy