Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič sanitky ve Znojmě převážel pacienty, nadýchal 1,3 promile

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Znojmo - Řidič (44) sanitky ve Znojmě převážel dva pacienty. Jelikož nadýchal přes promile alkoholu, je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky při výkonu zaměstnání. Za to mu hrozí až tři roky vězení.

Policisté sanitku zastavili při silniční kontrole poslední listopadovou sobotu ráno v části Znojma Přímětice. Muž předložil všechny potřebné doklady a podrobil se dechové zkoušce na zjištění požití alkoholu před jízdou. Výsledek ukázal hodnotu 1,32 promile.

"Ihned jsme mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali pokračovat v další jízdě. Dva pacienty, které vezl do znojemské nemocnice, pak musel dopravit jiný řidič," uvedla na policejním webu mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Je podezřelý z toho, že se protiprávního jednání dopustil při výkonu zaměstnání, při kterém je vliv návykové látky zvlášť nebezpečný. Hrozí mu vězení, peněžitý trest a zákaz činnosti.

Témata:  krimi řidiči alkohol

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy