Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kusy zřícené trojské lávky už byly odvezeny ke zkoumání

Pád betonové lávky u Trojského zámku v Praze si vyžádal čtyři zraněné
Pád betonové lávky u Trojského zámku v Praze si vyžádal čtyři zraněné
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Stavební firma, která od pátku vytahuje z Vltavy nosnou konstrukci zřícené lávky, dnes začala převážet některé její části na parkoviště u trojské betonárky. Původně se s odvozem některých určených částí ke zkoumání počítalo od neděle.

Situace na místě se ale mění podle pokynů policie a znalců, kteří na demontáž dohlíží. Zatím však dělníci zůstávají na Císařském ostrově. Poté, co tam trosky lávky odstraní, přesunou se na trojský břeh.

Lávka se zřítila v sobotu odpoledne, zraněni při tom byli čtyři lidé, z toho dva vážně. Praha vyplatí každému zraněnému jako dar 50.000 korun, odškodným se bude zabývat později. Příčina pádu stále není známa.

Po zřícení trojské lávky Praha rozhodla o kontrole a uzavírce některých mostů i lávek pro pěší, mezi nimi je například lávka přes Berounku v Radotíně a opravovat se budou i ty na železničním mostě z Podskalí na Smíchov.

Hlavní město přistoupilo i k preventivní kontrole statiky Hlávkova mostu. Technická správa komunikací (TSK) od nového měření ale nečeká žádné překvapivé výsledky, poslední zkoušky má z loňského roku. Aktuální výsledky použije pro přípravu projektové dokumentace pro opravu soumostí a přípravu stavebního povolení.

Témata:  pád betonové lávky u Trojského zámku v Praze mosty obecně Praha

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy