Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pošta je před Vánocemi zahlcená balíky, e-shopy čekají rekordní tržby

Společnost ČP Cloud spustila službu, která umožňuje odesílat papírové dopisy z počítače podobně jako e-mail.
Společnost ČP Cloud spustila službu, která umožňuje odesílat papírové dopisy z počítače podobně jako e-mail.
Foto: ČP Cloud

Praha - Množství přepravených balíků doručovatelskými firmami se v prosinci proti běžnému období zvýšilo až o 120 procent. E-shopy letos čekají rekordní vánoční tržby až 38 miliard korun.

"Vzhledem ke zvýšenému počtu přepravovaných zásilek tedy může docházet i k prodloužení jejich dodací doby. Česká pošta však dělá vše pro to, aby byla co nejkratší. Ať už přijímáním brigádníků či vzájemnými výpomocemi zaměstnanců napříč celým podnikem," řekl Ivo Vysoudil z tiskového oddělení České pošty.

Už teď je jasné, že objem doručených zásilek překoná loňský rok, kdy pošta v největší špičce 19. prosince odbavila 328.700 balíků. Letos tento výsledek překonala o 13.000 kusů již 20. listopadu. V běžném dni, například v květnu, doručuje denně kolem 152.000 balíků.

Kurýrní služba DPD kvůli obavám z přetížení své sítě se rozhodla nové klienty nepřijímat. U těch stávajících přestala přijímat platby v hotovosti a přešla pouze na placení bankovním převodem.

Posledním dnem, kdy je možné objednat zboží z e-shopu, aby dorazilo do Štědrého dne, je pondělí 18. prosince. Při objednávce v tento den garantuje doručení 90 procent internetových obchodů. O den později slibuje včasné dodání 74 procent e-shopů. Vyplývá to z údajů srovnávače cen Heureka.cz.

Témata:  Česká pošta Vánoce ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy