Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Demontáž zřícené lávky pokračuje. Zbytky musí prozkoumat nejdřív odborníci

Pád betonové lávky u Trojského zámku v Praze si vyžádal čtyři zraněné
Pád betonové lávky u Trojského zámku v Praze si vyžádal čtyři zraněné
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Demontáž trosek zřícené lávky se dnes přesunula na vltavský břeh v Troji. Z protilehlého Císařského ostrova dělníci nadále odvážejí zbytky lávky na parkoviště u nedaleké betonárky, aby je prozkoumali odborníci.

"Z levého břehu odvážíme segmenty nosné konstrukce na deponii (u trojské betonárky). Dále probíhá odebírání vzorků. Na levém břehu se demoluje pilíř číslo 2. Ten není předmětem zkoumání," uvedla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Lávka spadla předminulou sobotu odpoledne, ze čtyř zraněných byli dva ve vážném stavu. Praha vyplatí každému zraněnému jednorázový dar 50.000 korun. Odškodným se bude zabývat poté, co policisté případ uzavřou.

Po zřícení trojské lávky vedení Prahy rozhodlo o kontrole a uzavírce některých mostů i lávek pro pěší, mezi nimi je například lávka přes Berounku v Radotíně a opravovat se budou i ty na železničním mostě z Podskalí na Smíchov.

Témata:  Praha pád betonové lávky u Trojského zámku v Praze

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy