Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kandidátům na prezidenta byla přiřazena volební čísla

Pražský hrad
Pražský hrad
Foto: Mediafax

Praha - Státní volební komise dnes losovala čísla pro všech devět uchazečů Hrad. Slouží ke snazšímu rozlišení kandidátů. Určí jejich pořadí na volebním webu a budou uvedena v záhlaví jejich hlasovacích lístků.

Prezident Miloš Zeman bude o znovuzvolení v lednových volbách usilovat s číslem sedm. Bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš, který je podle průzkumů nejvážnějším konkurentem, získal číslo devět. Textař a podnikatel Michal Horáček obdržel dvojku

Z trojice kandidátů, které navrhli poslanci, dostal bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek (ODA) číslo šest, prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek (Realisté) číslo čtyři a hudebník a šéf strany Rozumní Petr Hannig pětku.

Z kandidátů, které navrhli senátoři, má diplomat Pavel Fischer trojku, lékař Marek Hilšer číslo osm a expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek číslo jedna.

Témata:  Miloš Zeman Jiří Drahoš Michal Horáček Jiří Hynek Petr Hannig Marek Hilšer Pavel Fischer Mirek Topolánek Vratislav Kulhánek prezident ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy