Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič jel po dálnici D10 v protisměru, způsobil nehodu a ujel

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Mladá Boleslav - Řidič jel v pátek odpoledne na dálnici D10 v protisměru. Střetl se s protijedoucím autem, které jelo od Prahy směrem na Liberec. Při havárii se nikdo nezranil, viník nehody ale z místa ujel.

Podle lidí, kteří událost oznámili, jelo v protisměru pravděpodobně osobní auto, které mělo na střeše střešní nosič, takzvanou rakev. "Jeden z oznamovatelů uvedl, že se zřejmě jedná o vozidlo Škoda Felicia a jiný oznamovatel uvedl, že o vozidlo Škoda Octavia," řekla policejní mluvčí Michaela Richterová. Policie podle ní přijala celkem šest oznámení o jízdě tohoto vozu v protisměru.

Svědci se mohou obracet na linku 158 či na dopravní policisty z Mladé Boleslavi na telefonním čísle 974 877 255 nebo 702 207 848.

S jízdou auta v protisměru se policisté setkali například i 10. prosince na dálnici D35 ve směru z Olomouce na Mohelnici. Muže policisté stíhali, zastavila ho až nehoda v Zábřežské ulici v Mohelnici, kdy narazil do směrových sloupků. Ani v tomto případě nebyl nikdo zraněn.

Tragicky ale skončila nehoda na přelomu listopadu a prosince, kdy 81letý muž zemřel při nehodě v pražské Cínovecké ulici. Na silnici najel se svým osobním vozem do protisměru a čelně se srazil s jiným osobním autem. Jeho 63letý řidič byl zraněn.

Témata:  dopravní nehody dálnice D10

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy