reklama

Sezónními výprodeji si obchodníci uvolňují místo ve skladech, aby mohli nakoupit nové zboží. Ale pozor. Řada obchodníků před začátkem slevových akcí navýší slevu tak, že ji počítá z ceny, za kterou byl výrobek původně uveden na trh. Sleva tak uměle vypadá vyšší než ve skutečnosti je. 

Kasa.cz slibuje průměrnou slevu 40 procent. "Nejvyšší slevy dosáhnou až 80 procent," uvedla Andrea Čižmářová z Kasy. "Slevy půjdou napříč všemi segmenty - budou tam mobilní telefony, počítače, ale i sortiment ze sportu, hobby, drogerie, domácí spotřebiče a dalších," uvedla mluvčí Alza.cz Patricie Šedivá. 

Výprodeje v e-shopu Datartu se budou týkat celého sortimentu. "Tento rok očekáváme zejména obrovské výprodeje TV, následovat je budou mobilní telefony, laptopy, nositelná elektronika a herní konzole, v druhé vlně k nim ještě přibudou produkty péče o tělo," řekla mluvčí Iva Pavlousková.

Internetové obchody čekají rekordní konec roku. Například obrat největšího tuzemského e-shopu Alza.cz během slevové akce na tzv. Černý pátek stoupl meziročně o 43 procent. E-shop i díky tomu překročil za posledních 12 měsíců obrat 20 miliard korun. Denní obrat poprvé překročil 200 milionů Kč.