Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam s vánočními stromky? Do popelnic ani kontejnerů nepatří

Vánoce, ilustrační fotografie
Vánoce, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Vánoční stromky, ani ty umělé, nepatří do popelnic či kontejnerů. Odstrojené jedličky a smrčky mohou dále posloužit například zahrádkářům.

Pražské služby budou stromky odvážet od ode dneška a odvoz bude pokračovat celý leden a únor. "Vhodné je odstrojené stromky volně odložit vedle veřejně přístupných nádob na směsný odpad nebo ke kontejnerům na tříděný odpad," řekl tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana. 

Pražské služby vozí odstrojené stromky specializované firmě, která je drtí a využívá například do kompostu. Pokud na stromcích zůstanou ozdoby a háčky, putují společně se směsným odpadem do spalovny.

Ani umělé stromky nepatří do kontejnerů na tříděný nebo směsný odpad. Pokud chce takový vánoční stromek majitel ekologicky zlikvidovat, měl by jej odvézt do sběrného dvora.

Témata:  vánoční stromky Vánoce odpady

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy