Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dnes odpoledne začne odstávka datových schránek, skončí až 2. ledna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: ČP Cloud

Praha - Dnes v 16:00 začne odstávka datových schránek, která potrvá do odpoledne 2. ledna 2018. Důvodem je obnova technologické infrastruktury dodavatelem služeb.

Do datové schránky nebude možné se přihlásit, a proto nepůjde ani přijímat nebo odesílat datové zprávy. ČTK to sdělila mluvčí ministerstva vnitra Hana Malá.

Nedostupné budou i služby, které pro ověření totožnosti žadatele využívají přihlašovací údaje do datové schránky uživatele. Mezi ně patří portály Finanční správy, České správy sociálního zabezpečení nebo služby CzechPoint, které umožňují získat do datové schránky elektronické výpisy třeba z rejstříku trestů nebo bodového hodnocení řidiče.

Na žádném ze 7247 kontaktních míst CzechPointu nepůjde zřídit nebo znepřístupnit datovou schránku. Nedostupná bude i autorizovaná konverze s možností zaslání nebo vyzvednutí, které nabízí služba Úschovny CzechPointu. V době odstávky rovněž nebude možné uveřejnit žádné dokumenty v registru smluv ani na Portálu veřejné správy.

Témata:  Datové schránky Česká pošta

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy