Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lavrov poslal Česku dopis. Vychválil vzájemné vztahy

Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí
Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí
Foto: mid.ru

Moskva - Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov dnes ocenil "vysokou úroveň politického dialogu" a také "efektivní obchodní, ekonomické, kulturní a humanitární partnerství" Ruska a Česka.

Učinil tak podle ruského ministerstva zahraničí v blahopřejném dopise k 25. výročí navázání česko-ruských diplomatických vztahů, který adresoval šéfovi české diplomacie Martinu Stropnickému.

"Dobrá tradice dlouhodobé plodné rusko-české spolupráce a mezilidská komunikace se staly v současné fázi pevným základem součinnosti našich zemí," napsal Lavrov.

"V nynější době, která je pro mezinárodní vztahy nelehká, se Rusku a Česku společným úsilím podařilo udržet vysokou úroveň politického dialogu, efektivní obchodní, ekonomické, kulturní a humanitární partnerství," pokračoval šéf ruské diplomacie s tím, že tuto skutečnost potvrdily "přesvědčivé výsledky" oficiální návštěvy českého prezidenta Miloše Zemana v Rusku loni v listopadu.

Témata:  Rusko Česká republika Sergej Lavrov

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy