Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Troji opět nejezdí přívoz. Tentokrát kvůli velké vodě

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Praha - Přívoz spojující pražský Císařský ostrov a Troju je znovu mimo provoz. Plavidlo dočasně nahrazuje lávku, která se na začátku prosince zřítila. Kvůli velké vodě nemohl přívoz vozit cestující také v úterý 2. ledna.

"Jako částečnou náhradu lze využít například linku autobusu 112 v úseku Nádraží Holešovice - Kovárna," uvedl Ropid, který organizuje MHD v hlavním městě. 

Loď vyplula na Vltavu poprvé loni 23. prosince ráno. V pracovní dny je v provozu od 07:00 do 19:00, o víkendech od 08:00 do 19:00. Interval je ve špičkách pracovních dnů deset minut. Na loď se vejde téměř 30 cestujících.

Lávka se zřítila v sobotu 2. prosince odpoledne, ze čtyř zraněných byli dva ve vážném stavu. Praha nyní plánuje stavbu provizorní lávky. Institut plánování a rozvoje zároveň vypracoval návrh změny územního plánu pro vybudování dvou nových lávek. Jedna bude na místě původní, druhá dále po proudu řeky.

Témata:  Praha MHD Praha EuroZprávy.cz Autobusy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy