Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Královéhradecká krajská ODS nominovala na předsedu Petra Fialu

Petr Fiala na 26. kongresu ODS
Petr Fiala na 26. kongresu ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Hradec Králové - Královéhradecká krajská ODS nominovala na předsedu strany současného lídra a poslance Petra Fialu. Regionální sněm v Hradci Králové si dnes dopoledne zvolil také nové vedení. Předsedou je opět Ivan Adamec.

Proti Adamcovi nikdo nekandidoval. "Zvítězil jsem na pozici předsedy jednoznačně. Prvním místopředsedou je Václav Řehoř a dalšími Vladimír Benák, Ivan Doležal a Roman Toušek," dodal staronový předseda krajské organizace. Řehoř a Benák funkce místopředsedů regionálního sdružení obhájili. "Do výkonné rady jsme navrhli Martina Červíčka," uvedl Adamec.

"Na pozici místopředsedkyně jsme podpořili Alexandru Udženija a na místopředsedu Martina Kupku. Petr Fiala byl zvolen jednoznačně a v dalších případech hlasovala pro naprostá většina," řekl Adamec. Udženija i Kupka jsou místopředsedy ODS už nyní.

Prvním místopředsedou královéhradecké ODS se stal Václav Řehoř a dalšími místopředsedy Vladimír Benák, Ivan Doležal a Roman Toušek. Do výkonné rady delegáti navrhli Martina Červíčka.

ODS loni ve sněmovních volbách v Královéhradeckém kraji zaznamenala po delší odmlce úspěch. Podle vedení strany splnila svůj cíl, když skončila s více než 11 procenty na druhém místě za hnutím ANO, které získalo 32 procent. Při volbách v roce 2013 ODS skončila v hradeckém kraji s 7,27 procenta až šestá.

Témata:  ODS Petr Fiala Královéhradecký kraj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy