Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Královéhradecká krajská ODS nominovala na předsedu Petra Fialu

Petr Fiala na 26. kongresu ODS
Petr Fiala na 26. kongresu ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Hradec Králové - Královéhradecká krajská ODS nominovala na předsedu strany současného lídra a poslance Petra Fialu. Regionální sněm v Hradci Králové si dnes dopoledne zvolil také nové vedení. Předsedou je opět Ivan Adamec.

Proti Adamcovi nikdo nekandidoval. "Zvítězil jsem na pozici předsedy jednoznačně. Prvním místopředsedou je Václav Řehoř a dalšími Vladimír Benák, Ivan Doležal a Roman Toušek," dodal staronový předseda krajské organizace. Řehoř a Benák funkce místopředsedů regionálního sdružení obhájili. "Do výkonné rady jsme navrhli Martina Červíčka," uvedl Adamec.

"Na pozici místopředsedkyně jsme podpořili Alexandru Udženija a na místopředsedu Martina Kupku. Petr Fiala byl zvolen jednoznačně a v dalších případech hlasovala pro naprostá většina," řekl Adamec. Udženija i Kupka jsou místopředsedy ODS už nyní.

Prvním místopředsedou královéhradecké ODS se stal Václav Řehoř a dalšími místopředsedy Vladimír Benák, Ivan Doležal a Roman Toušek. Do výkonné rady delegáti navrhli Martina Červíčka.

ODS loni ve sněmovních volbách v Královéhradeckém kraji zaznamenala po delší odmlce úspěch. Podle vedení strany splnila svůj cíl, když skončila s více než 11 procenty na druhém místě za hnutím ANO, které získalo 32 procent. Při volbách v roce 2013 ODS skončila v hradeckém kraji s 7,27 procenta až šestá.

Témata:  ODS Petr Fiala Královéhradecký kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy