Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pelikán vyrazil mezi nepřizpůsobivé. Stát má prý ohlídat, kam jdou dávky na bydlení

Robert Pelikán
Robert Pelikán
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ústí nad Labem - Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) dnes v Ústí nad Labem navštívil několik sociálně vyloučených lokalit. Poté řekl, že stát si má ohlídat, zda dávky odpovídají kvalitě bydlení.

"To by se mělo řešit urychleně," zdůraznil Pelikán. Pod ministerstvo spravedlnosti se přesunula náplň ministerstva pro legislativu a lidská práva, které vláda Andreje Babiše (ANO) zrušila. Pelikán proto v pátek vyrazil na třídenní návštěvu Ústeckého kraje, na programu má návštěvu více než deseti lokalit, ve kterých působí Agentura pro sociální začleňování.

Ministr strávil první den na Děčínsku, dnes je v krajském městě a v neděli zakončí návštěvu v Litvínově a Obrnicích. "Já jsem hlavně zjišťoval, co tady konkrétně dělá Agentura pro sociální začleňování a jak to funguje," uvedl Pelikán, který byl i v některých domech s nepřizpůsobivými nájemníky.

Podle Pelikán není potíž v tom, že by se nevědělo, co se má v oblasti sociálně vyloučených lokalit dělat. "Ale ta problematika je rozprostřená přes několik ministerstev, v koaličních vládách to byl problém, protože se nedokázaly domluvit, to bude teď asi můj úkol, abych dovedl ministry k jednomu stolu," uvedl Pelikán.

Rychle vyřešit by se mělo podle Pelikána například stěhování problematických rodin na jedno místo. V Ústeckém a Moravskoslezském kraji bydlí dohromady více sociálně vyloučených lidí (58.000 až 64.000), než ve zbytku České republiky.

Témata:  Robert Pelikán Ústí nad Labem sociálně vyloučení

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy