Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Věříme ve svobodu. Věříme ve Vás: TOP 09 odstartovala krajskou kampaň

Volební sjezd TOP 09 (29. 11. 2015)
Volební sjezd TOP 09 (29. 11. 2015)
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - TOP 09 dnes odstartovala kampaň před krajskými volbami. Kromě regionálních témat se chce podle svého předsedy Miroslava Kalouska zaměřit na hájení svobod, které současná vládní koalice omezuje.

Svá témata představili novinářům jednotliví krajští lídři. Převládalo mezi nimi odpovědné hospodaření, zlepšení dopravy a zdravotnictví nebo podmínek pro podnikání. Ústecký lídr Michal Kučera svůj program dokonce v nadsázce nazval Marshallovým plánem obnovy regionu.

Nejosobnější byl jihomoravský lídr Jan Vitula, který současného hejtmana Michala Haška (ČSSD) označil za nejpopulističtějšího z krajských šéfů. Připomenul i jeho setkání s ruským nacionalistickým motorkářským klubem Noční vlci. "My mu chceme ukázat ve volbách, že vlkům je nejlépe na Urale a on tam může se svým hradním pánem odejít taky," uvedl

 

Témata:  TOP 09 Volby 2016 volební kampaň

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy