Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dagmar Havlová dojemně vzpomíná: Od svatby s Vaškem uplynulo 21 let. Byla to osudová láska

Václav havel
Václav havel
Foto: Korzo

Praha – Češi si v polovině prosince připomněli šest let od úmrtí prvního českého prezidenta Václava Havla. Asi o měsíc později připomíná Dagmar Havlová, že zároveň uplynulo 21 let od jejich svatby. Na sociálních sítích proto na svého manžela zavzpomínala, přidala i několik fotek.

Dagmar Havlová připomíná, že je to 21 let, co si s „Václavem řekli ano a dali si slib, že spolu zůstanou v dobrém i ve zlém“. Havel si herečku Dagmar Veškrnovou vzal v lednu 1997 téměř přesně rok poté, co po těžké nemoci zemřela jeho první žena Olga.

„Celý náš společný život jsme se snažili být co nejvíc spolu, málokdy bez sebe. Měli jsme spolu potřebu diskutovat, sdělovat si dojmy a postřehy, smát se stejným věcem, svěřovat se, dotýkat se a milovat se. Smát se stejným věcem, chlácholit a chránit,“ vzpomíná na Havla jeho manželka.

Havlová dodala, že se právě probírá se jednou z asi dvaceti beden společných fotek z období od roku 2007 až do 2011. „O některé se s Vámi podělím. Jen je nemohu složit chronologicky, tak aspoň takto. Na fotkách jsou většinou zachyceny momenty strávené mimo protokol, nebo pracovní rámec. Jsou to 'naše' chvilky,“ napsala ke zveřejněným snímkům někdejší první dáma.

„Uměli jsme si spolu vytvořit jakýsi okruh veřejné samoty. Třeba cestou do Bílého domu, nebo když se přišel Vašek podívat na mé natáčení, či zkoušku do divadla, když jsme byli na dovolené, nebo odcházeli každoročně od sochy K.H.Máchy na 1.máje z Petřína. Pojďte si se mnou zavzpomínat na jednu osudovou lásku. Lásku až za hrob,“ vyzvala Čechy na závěr Havlová.

Témata:  Dagmar Havlová Václav Havel

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy