Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík z Hodonína chtěl být hrdina, zapálil sklep a vydal se zachraňovat lidi

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Hodonín - Mladík (19) podle policie úmyslně založil požár ve sklepě činžovního domu v Hodoníně, poté zachraňoval lidi. Je podezřelý z obecného ohrožení, hrozí mu až osm let vězení. Hasiči škodu vyčíslili na 70.000 korun.

Požár hasiči likvidovali v noci na neděli. Mladík ve sklepě zapálil papírovou tašku, následně vyběhl do patra, kde bouchal na obyvatele domu s tím, že je jde informovat o vzniklém požáru a zachránit je.

"Zřejmě chtěl být za hrdinu, ale nedomyslel důsledky. Od hořící tašky totiž vzňaly další věci, které tam byly volně odloženy a požár se následně rozhořel po sklepních prostorách," uvedl na policejním webu mluvčí Petr Zámečník.

Požár poškodil polystyrenové zateplení stropu, izolaci potrubí vody, plynu, televizního signálu a internetového připojení.

Při vyšetřování příčin požáru narazili policisté na dotyčného mladíka, který se k zapálení nakonec doznal.

Témata:  žhářství krimi požáry

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy