Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečasová už nežaluje Piráty kvůli "vězeňskému" autobusu

Jana Nečasová u Obvodního soudu pro Prahu 1
Jana Nečasová u Obvodního soudu pro Prahu 1
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha- Jana Nečasová (dříve Nagyová) stáhla žalobu na Českou pirátskou stranu, kterou podala kvůli své karikatuře na "vězeňském" autobusu. Piráti vyjádřili přesvědčení, že jim kauza pomohla ke zviditelnění před volbami.

Podle informací Obvodního soudu pro Prahu 3 Nečasová stáhla žalobu proti Pirátům bez udání důvodu. "Chtěli bychom ještě závěrem znovu poděkovat nejaktivnější dobrovolnici pirátské předvolební kampaně paní Nečasové. I s její PR pomocí Piráti dosáhli skvělého volebního výsledku téměř 11 procent a nyní mohou ve Sněmovně předkládat protikorupční legislativu tak, aby v České republice podobných kauz, jako byla ta okolo paní Nečasové, bylo co možná nejméně," uvedl poslanec Pirátů Mikuláš Ferjenčík.

Kromě Nečasové nakreslili Piráti na bok autobusu v oděvu trestanců také šéfa ANO Andreje Babiše kvůli případu farmy Čapí hnízdo, premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) kvůli kauze OKD, předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska v souvislosti s povolováním hazardních her a bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha s připomínkou jeho korupční kauzy.

Nečasová se ještě před volbami u soudu domáhala předběžného opatření, které by zakázalo Pirátům její karikaturu používat. S požadavkem ale neuspěla.

Témata:  Česká pirátská strana Jana Nagyová Mikuláš Ferjenčík

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy