reklama

Podle policejní mluvčí Moniky Schindlové zemřela řidička superbu, který se s autobusem srazil, řidič autobusu a jeden cestující. Zhruba čtyřicetiletý řidič autobusu u firmy pracoval zhruba půl roku, řidičskou praxi měl delší. V České televizi to řekl generální ředitel společnosti Arriva, které havarovaný autobus patří. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Zraněno bylo celkem 45 cestujících. Z toho pět lidí je ve velmi vážném stavu, deset má středně těžká zranění a třicet utrpělo lehká zranění. Dvě děti museli lékaři uvést do umělého spánku a na umělou plicní ventilaci. 

 

Nehoda se stala kolem 16:00 na silnici číslo 240. Jde o rovný úsek mezi Horoměřicemi a serpentýnami, kterými se sjíždí do Prahy. Autobus, který zřejmě jel směrem z Prahy, při nehodě narazil do stromu. Na místě pokračuje zásah záchranářů.

Autobus po srážce a autem sjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. "Uvnitř zůstali zaklíněni lidé. Policisté nyní na místě zajišťují stopy a vyšetřují nehodu. Vrtulník s termovizí propátrává okolí a hledá případné další zraněné," uvedla večer Schindlová. Hasiči nyní autobus vyprošťují. Uzavírka silnice a vyšetřování podle odhadu policie potrvá zhruba do půlnoci.

Podle mluvčí záchranky byl aktivován takzvaný traumaplán, který záchranáři vyhlašují při událostech s vyšším počtem zraněných. Nemocnice se při něm připravují na vyšší příjem pacientů.

"Tragédie u Horoměřic mě moc mrzí. Rád bych vyslovil svou hlubokou soustrast všem pozůstalým. Zraněným přeju hodně sil," reagoval na nehodu na twitteru premiér Andrej Babiš (ANO).