Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bělobrádek volil Drahoše. Akademik se podle něj ve druhém kole utká se Zemanem

Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Pavel Bělobrádek /KDU-ČSL/, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Náchod – V jedné z volebních místností v Náchodě už odvolil i předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Bělobrádek bydlí v Náchodě, je v KDU-ČSL od roku 2004, kdy začal působit na komunální úrovni.

Předpokládá, že bude druhé kolo prezidentských voleb, ve kterých se utká prezident Miloš Zeman s bývalým předsedou Akademie věd Jiřím Drahošem, kterého lidovci podpořili. 

„Doufám, že vyhraje kandidát, kterého jsem volil, a že pět let budeme mít důstojného prezidenta, který nebude dělat ostudu České republice. Koho jsem volil, ale prozrazovat nebudu. Každopádně svým voličům jsme doporučili, aby se zamysleli nad volbou pana profesora Drahoše," řekl dnes odpoledne novinářům Bělobrádek.

Od 14:00 rozhodují o tom, kdo bude v příštích pěti letech prezidentem. Vedle Zemana a Drahoše kandidují Pavel Fischer, Petr Hannig, Marek Hilšer, Michal Horáček, Jiří Hynek, Vratislav Kulhánek a Mirek Topolánek. Pokud žádný kandidát v prvním kole nezíská nadpoloviční většinu hlasů, postoupí dva nejúspěšnější do druhého kola, které bude konat za dva týdny.

Témata:  Pavel Bělobrádek Jiří Drahoš Miloš Zeman prezident ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy